Vem ropar för Alvar

Filmpremiär!

Torsdagen den sjunde mars var det premiär för ”Vem ropar för Alvar”.

Intervjumaterial från fokusgrupper, där biståndsbedömare, enhetschefer och undersköterskor beskrivit utmanande situationer i det vardagliga arbetet, har inspirerat filmen som är en fri tolkning och dramatisering av manusförfattare och regissör Anna Maria Joakimsdottir-Hutri.

Filmen skildrar hur en undersköterska på väg till jobbet räddar sin äldre granne från att brinna inne och allt som följer därefter. Med filmen vill vi öppna upp för ett samtal om framtidens äldreomsorg. Alla som har lyckan att få leva tillräckligt länge kommer förr eller senare att behöva stöd och hjälp. Hur kan vi ge omsorg med värdighet när förutsättningar att göra ett bra jobb saknas? Hur når vi ut till ofrivilligt ensamma äldre? Hur kan vi mobilisera för en bättre äldreomsorg? Detta är några av frågorna filmen ställer. Äldreomsorgen är en av vår tids allra största samhällsutmaningar, den angår oss alla – och här finns inget färdigt facit.

Filmens karaktärer gestaltas av Birthe Wingren, Carl Harlén, Ulla Skoog och Carl Marcus Wikström.

Filmpremiären gick av stapeln på smått sagolika Liseberg Grand Curiosa Hotel och ramades in av bubbel, kanapéer, popcorn och ett initierat panelsamtal. Ann Ighe, chefredaktör Ord & Bild och lektor i ekonomisk historia, Jacob Oredsson, hälso- och sjukvårdskurator och Tove Harnett, gerontolog, lektor och docent i socialt arbete deltog i panelsamtalet, o modererades av Anna Fredriksson, chefredaktör på nättidskriften Socialpolitik, socionom och journalist.

Varma hälsningar från Sara, Katarina och Magdalena – mycket malliga och ganska rörda av alla fina medskick och glada hurrarop

14 mars 2024

Inlägget postades i

Okategoriserade

Write a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *